Naslovnica Život Zahvalnica Sarajeva reisu Kavazoviću

Zahvalnica Sarajeva reisu Kavazoviću

361

Sarajevo — Reisu-l-ulemi Islamske zajednice Bosne i Hercegovine Husein ef. Kavazoviću gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka uručio Zahvalnicu Grada Sarajeva za značajan doprinos ove institucije u prevenciji pandemije koronavirusa u Bosni i Hercegovini, saopšteno je na zvaničnoj internet-stranici Islamske zajednice u BiH.

Delegacija Grada Sarajeva, u kojoj su bili i Milan Trivić, dogradonačelnik, te Ivo Komšić, predsjednik Savjeta gradonačelnika Sarajeva, posjetila je jutros poglavara IZ u BiH.

Tokom sastanka razgovarano je o brojnim aktuelnim pitanjima te o dosadašnjoj saradnji Islamske zajednice u BiH i Grada Sarajeva.

Gradonačelnik Skaka je istaknuo kako je susret prilika da se uruči Zahvalnica Grada Sarajeva.

– Kao gradonačelnik Sarajeva i kao građanin želim odati veliko priznanje vama kao poglavaru IZ BiH, ali i cijeloj Islamskoj zajednici na vrlo značajnoj i ključnoj ulozi tokom odgovora na pandemiju koronavirusa. Proteklih mjeseci BiH i Sarajevo se suočilo sa ovom opasnošću, ali je uspješnom odgovoru u velikoj mjeri doprinijela velika odgovornost sa kojom su pristupili vjernici, vjerski autoriteti I vjerske zajednice – naveo je, između ostalog, gradonačelnik Skaka.

Prema njegovim riječima, IZ BiH je odgovornim, pravovremenim i sistemskim pristupom svim mjerama zaštite koje su poduzimale vlasti, odigrala jednu od najvažnijih uloga u uspješnom odgovoru na globalni izazov, saopćila Gradska uprava Sarajeva.

– IZ u BiH je svojim primjerom, striktnom i jedinstvenom primjenom propisa, preporuka i naredbi pokazala na najbolji način duh i suštinu islama što nas čini posebno ponosnim. Takva je poruka bila ključna u vrijeme kada je trebalo pokazati disciplinu, strpljivost i vjeru. Vjernici su to prepoznali i podržali mjere – naveo je Skaka.

(StarMo)