Naslovnica Politika Zagrebački HDZ: Osmero isključeno zbog govora mržnje

Zagrebački HDZ: Osmero isključeno zbog govora mržnje

396
Andrej Plenković - HDZ

Zagreb — Zagrebački Gradski odbor HDZ-a je na prijedlog Predsjedništva tog odbora donio Odluku o pokretanju “stegovnog postupka” protiv osam članova gradske organizacije “zbog osobito teške povrede obveze članova” propisane Statutom, a Časni je sud odlučio o njihovom bezuvjetnom isključenju – javlja HRT.

Časni sud Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba je odlučio da se članovi protiv kojih je pokrenut postupak “bezuvjetno isključe iz stranke jer su širili neprimjerene poruke čiji je sadržaj jednak govoru mržnje, kao i iskazivali nelojalnost HDZ-u te otvoreno agitirali za kandidate drugih političkih opcija”.

Odluka o isključenju, nastupila je nakon što se utvrdilo da pojedinci takvim porukama krše Statut HDZ-a te svojom komunikacijom štete ugledu, časti i dostojanstvu Hrvatske demokratske zajednice i svih njezinih članova.

Gradski odbor HDZ-a Grada Zagreba ovim poručuje kako načelo unutarstranačke demokracije podrazumijeva pravo izražavanja različitih mišljenja, kao i pravo neslaganja s određenim politika, ali da se unutar stranke, kao i u cjelokupnom društvu, “govor mržnje i ne može tolerirati”.

(StarMo)