Naslovnica Region Zagreb: Sportska dvorana od danas covid stacionar

Zagreb: Sportska dvorana od danas covid stacionar

364

Zagreb — Zbog pogoršanja situacije u vezi sa virusom korona, sportska dvorana “Arena” u Zagrebu postaje covid stacionar u koji će prvi pacijenti biti smješteni danas.

Riječ je o pacijentima sa lakšom kliničkom slikom i tokom današnjeg dana trebalo bi da ih stigne dvadesetak, prenosi portal “Index.hr”, na kojeg se pozivaju BHRT i Srna.

O pacijentima će brinuti sestre iz nekoliko zagrebačkih bolnica.

Koordinator za organizaciju sestrinske službe u stacionaru “Arena” Snježana Krpeta ističe da je za nju i sve njene kolegice veliki izazov da bude sačuvano zdravlje ljekara i medicinskih sestara, odnosno zdravstveni sistem kako bi se bolesnici mogli zbrinjavati od drugih bolesti kojima su izloženi svakodnevno.

Osim medicinskih sestara, u “Areni” će biti raspoređeno 18 ljekara – tri iz Ministarstva odbrane Hrvatske i 15 iz Vinogradske bolnice.

Neurolog i komandant vojnog dijela stacionara u zagrebačkoj “Areni” pukovnik Berislav Dalić uporedio je virus korona sa ratom, navodeći da je virus “neprijatelj sitan, mnogobrojan i nepredvidiv”.

U Hrvatskoj je, prema posljednjem izvještaju, zabilježeno 4.080 novih slučajeva zaraze virusom korona među 11.091 testiranom osobom, a preminulo je 48 osoba.

(StarMo)