Naslovnica Region Zagreb: Riješen pokušaj ubistva od prije 16 godina – Ima veze i...

Zagreb: Riješen pokušaj ubistva od prije 16 godina – Ima veze i sa BiH

120
foto arhiva

Zagreb — Policija je nakon 16 godina razriješila pokušaj ubojstva koji se u julu 2005. dogodio u zagrebačkim Dugavama i za taj zločin prijavila 52-godišnjeg državljanina BiH koji je ranije izručen Njemačkoj i nedostupnog 61-godišnjeg slovenskog državljanina.

Zagrebačka policija u nedjelju je javila da je riječ o slučaju okončanom zahvaljujući saradnji s policijama iz BiH i Njemačke, prenosi Hina.

Istražitelji sumnjaju da su 6. jula 2005. oko 8 sati u Ulici Vajdin Vijenac u Zagrebu dvojica osumnjičenih “zajedno i dogovorno prema unaprijed stvorenoj namjeri da usmrte 60-godišnjaka, došli ispred stana na šestom katu stambene zgrade, u kojem je oštećeni u to vrijeme stanovao, čekajući trenutak njegovog izlaska”.

Kada je njihova žrtva izašla iz stana zaprijetili su mu pištoljem i odgurali ga natrag u stan, srušili na tlo i izudarali rukama i nogama.

“Potom je, sumnja se, osumnjičeni 52-godišnjak najvjerojatnije iz automatskog pištolja s prigušivačem, ispalio jedan hitac u glavu oštećenog i teško ga ozlijedio te su se dali u bijeg odnoseći sa sobom i torbicu oštećenog u kojoj se nalazio novac uz dokumente”,javila je policija.

Osumnjičeni 52-godišnjak već je početkom septembra izručen u Njemačku gdje je osumnjičen zbog drugog teškog kaznenog djela, dok je osumnjičeni slovenski državljanin trenutno nedostupan.

(StarMo)