Naslovnica Region Zagreb: Čović predstavio “dvoknjižje”

Zagreb: Čović predstavio “dvoknjižje”

502
sa promocije u Zagrebu

Zagreb — Dvoknjižje predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića “Iznad crte – Moja vizija europske Bosne i Hercegovine” i “Iznad crte 2 – Dnevnik susreta s vjerskim velikodostojnicima”, predstavljeno je u četvrtak u Zagrebu u organizaciji Matice hrvatske Zagreb.

Uz predsjednika hrvatske vlade Andreja Plenkovića, predstavljanju je prisustvovao veliki broj dužnosnika i nositelja izvršne i zakonodavne vlasti, crkvenih velikodostojnika, predstavnika braniteljskih udruga, gospodarstvenika te predstavnika kulturnih institucija, javio je Ured za informiranje HDZ-a BiH.

Čović je pojasnio kako je knjigom “Iznad crte – Moja vizija europske Bosne i Hercegovine” javnosti predstavio mnoštvo izdvojenih govora, u različitim prigodama izrečenih misli i poruka, dok su u knjizi “Iznad crte 2 – Dnevnik susreta s vjerskim velikodostojnicima”, riječi, rečenice, odlomci i stranice, umjesto slovima i tekstom, ispisani fotografijama nastalim u različitim razdobljima njegova javnog političkog djelovanja.

Istaknuo je kako dobar dio govora u prvoj knjizi, a koji su izneseni u javnosti, nije bio pisan, tako da je to prilika da se vidi što je sve rečeno te napisano, kroz 560 stranica teksta. Ujedno je to prilika svima, smatra Čović, da pogledaju kontinuitet i vjerodostojnost izričaja upravo u tih zadnjih petnaestak godina.

Govoreći o drugoj knjizi, naglasio je kako je ona ispisana kontinuiranim djelovanjem, zajedničkim radom, realnim događanjima i stvarnostima koji su samo jednim dijelom u njoj prikazani.

Čović je izrazio uvjerenje da će uskoro izaći i treća knjiga, koja je u pripremi, a četvrti nastavak u 2021. godini i onda bi to bio završen projekt.

“Četveroknjižje će činiti četiri dijela promišljanja, života, svakodnevnice hrvatskog naroda u BiH”, naglasio je Čović.

(StarMo)