Naslovnica Region Zaev i Hoti: Odlični odnosi Kosova i Sjeverne Makedonije

Zaev i Hoti: Odlični odnosi Kosova i Sjeverne Makedonije

187
Zaev i Hoti

Skoplje — Premijer Kosova Avdullah Hoti i premijer Severne Makedonije Zoran Zaeva ocijenili su u petak u Skoplju da dvije susjedne zemlje imaju odlične odnose i doprinose stabilnosti cijele regije.

Zaev je na zajedničkoj konferenciji za novinare, održanoj u online formatu, naglasio da dvije države imaju odlične bilateralne odnose i da je posjeta premijera Hotija u vreme pandemije korona virusa najbolji pokazatelj da Sjeverna Makedonija i Kosovo imaju interesa da i na dalje jačaju bilateralne odnose i saradnju u svim oblastima.

“U tom pravcu očekujemo intenziviranje političkog dijaloga i održavanje najavljene zajedničke konferencije vlada dvije zemlje kada uslovi to budu dozvoljavali. Taj događaj će biti pozitivan impuls za razvoj i intenziviranje naših odnosa i sveobuhvatne saradnje”, kazao je on, prenosi Anadolija.

Zaev je istakao da je dokaz dobrih odnosa i slanje 44 pripadnika Vojske Sjeverne Makedonije u sastav KFOR-a, što će “ojačati stabilnost Kosova, kao i stabilnost i sigurnost cijele regije”.

(StarMo)