Naslovnica Region Zadar: Napadnuti Amerikanci

Zadar: Napadnuti Amerikanci

379
napadnuti Amerikanci u Zadru

Zadar — Dvojica tamnoputih vojnika američkih zračnih snaga napadnuta su u subotu naveče u jednom zadarskom noćnom klubu.

Radi se o mladićima koji su u Zadru bili na odmoru i koji su navodno “otvoreno pokazali da su homoseksualci”.

Policija je odmah počela s istragom, ali su obojica napadnutih napustila Hrvatsku i naknadno na Instagramu iznijela dodatne okolnosti tog događaja.

“Dvojica napadnutih, 24-godišnjak i 25-goišnjak, prevezeni su u zadarsku bolcnicu, jednom je pružena liječnička pomoć. Kriminalističko istraživanje trebalo je biti nastavljeno, ali su osobe napustile Hrvatsku i naknadno u medijima iznijele okolnosti događaja, izjavila je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin. Dodala je kako su “bili pod utjecajem alkohola”. Takođe je kazala kako su policijski službenici koji rade na slučaju u kontaktu s američkom ambasadom.

Jedan od napadnutih Amerikanaca opisao je u videu koji je objavio na svom Instagram profilu što se dogodilo. Prvo je poručio svima da ne stigne odgovarati na poruke, ali neka znaju da je dobro.

“Vidim da mnogi žele saznati što se točno dogodilo. Primam jako puno poruka, pokušat ću na sve njih odgovoriti. Ukratko, jučer navečer su mene i mog prijatelja zaskočila desetorica Hrvata i skoro smo pritom izgubili živote. U jednom trenutku me jedan muškarac držao, a trojica udarala. Tada mi se sve zacrnilo. Izgubio sam svijest.

Jedna djevojka koju smo tamo upoznali koja je nevjerojatna, voljet ću je do kraja života, ona je sada moj anđeo; ona i njena prijateljica su nas odvezle u bolnicu. U bolnici su nas odmah poslali na rendgen, nisu nam prije toga opipali puls ili slično, nije ih bilo briga”, tvrdi Amerikanac.

“Američka ambasada u Zagrebu vidjela je današnje vijesti i osuđuje nedavne nasilne napade na dva američka turista u Zadru. Dobrobit i sigurnost američkih građana u inozemstvu među našim su glavnim prioritetima. Ambasada je spremna pružiti odgovarajuću pomoć američkim građanima kojima je pomoć potrebna, kao i njihovim obiteljima. Zbog pitanja privatnosti ne možemo dalje komentirati ovaj slučaj”, stoji u odgovoru američke ambasade za Index.hr.

(StarMo)