Naslovnica Život Zabrana svadbi i rada disko klubova

Zabrana svadbi i rada disko klubova

306
foto: ilustracija

Livno — Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Kantonu 10 Krizni štab Ministarstva rada, zdravstva, socijalne zaštite i prognanih donio je novu naredbu kojom se zabranjuje održavanje svadbi i svih drugih proslava, kao i rad disko klubova.

Zabranjuje se i okupljanje više od 5 osoba na svim otvorenim i poluzatvorenim površinama na području kantona, osim za sahrane, gdje je dozvoljeno prisustvo najužem krugu familije, ali ne više od 30 osoba. Isto tako zabranjuje se izražavanje saučešća lično po kućama.

Za nepoštivanje ove naredbe predviđene su novčane kazna, a za njenu provedbu zadužuju se Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava za inspekcijske poslove Kantona 10, prenose bh. portali, pozivajući se na Fenu.

Naredba stupa na snagu danom donošenja, a primjenjuje se od 22. augusta ove godine, s rokom važenja od 14 dana, saopšteno je iz Vlade Kantona 10.

Krizni štab Ministarstva rada, zdravstva, socijalne zaštite i prognanih i dalje apelira na sve građane da se pridržavaju svih naredbi i preporuka kako bi se spriječilo daljnje širenje koronavirusa.

(StarMo)