Naslovnica Život Za Ramazan Merhamet u BiH se podijelilo 32 tone hurmi i još...

Za Ramazan Merhamet u BiH se podijelilo 32 tone hurmi i još mnogo toga…

245

Sarajevo — Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ tokom ovogodišnjeg ramazana realiziralo je brojne aktivnosti.

U svim „Merhametovim“ regionalnim odborima i njihovim osnovnim odborima pripremani su iftari za socijalno ugrožene porodice širom Bosne i Hercegovine, a starim bolesnim i iznemoglim osobama uposlenici i volonteri „Merhameta“ dostavljali su iftarske obroke na kućni prag, što je, kao i prethodnih godina, bila jedna od prepoznatljivosti „Merhametovih“ ramazanskih aktivnosti.

Za socijalno ugrožene građane u Bosni i Hercegovini „Merhamet“ je tokom ramazana obezbijedio i bogate prehrambene pakete – piš avaz.ba.

Tako je „Merhamet“, pored redovnih obroka za svoje korisnike, pripremio i podijelio oko 48.000 iftara, čija je ukupna vrijednost iznosila 330.500 KM. Istovremeno je porodicama u stanju socijalne potrebe podijeljeno 9.800 paketa, vrijednih 441.000 KM, kao i 32.000 kilograma hurmi, u vrijednosti od oko 100.000 KM.

Ukupna vrijednost iftara, prehrambenih paketa i hurmi koje je „Merhamet“ podijelio tokom mubarek mjeseca ramazana iznosila je oko 872.000 KM.

Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ je, prema riječima njegovog predsjednika Kenana Vrbanjca, u pomenutom mjesecu podijelio i druge vrste pomoći, poput prehrambenih artikala, voća, povrća, mesa i mesnih proizvoda, kao i dječijih ruksaka i školskog pribora, što znatno povećava ukupnu vrijednost pomoći koju je ova humanitarna organizacija podijelila socijalno ugroženim građanima širom Bosne i Hercegovine.

(StarMo)