Naslovnica Mostar Za neke od zahtjeva građana Bešlić “ne može preuzeti odgovornost”

Za neke od zahtjeva građana Bešlić “ne može preuzeti odgovornost”

692
Ljubo Bešlić

Mostar — U Gradskoj vijećnici Mostara jutros je održan sastanak predstavnika Grada Mostara, deponije JP Deponije Uborak s predstavnicima građanske inicijative „Jer nas se tiče“, mještana nastanjenih oko deponije Uborak – javili su iz Gradske uprave Mostara.

Predstavnici inicijative „Jer nas se tiče“ predstavili su svoje zahtjeve gradonačelniku Mostara Ljubi Bešliću, a s većinom tih zahtjeva, koji su u njegovoj zakonskoj nadležnosti, gradonačelnik se složio i spreman je raditi na njihovu ispunjenju.

Oni zahtjevi koje nisu u njegovoj nadležnosti, već se tiču isključivo Gradskog vijeća i viših razina vlasti, gradonačelnik ne može preuzeti odgovornost na njihovo ispunjenje.

Na sastanku je gradonačelnik Bešlić upoznao predstavnike Inicijative sa sadržajem razgovora koje imao jučer s čelnicima stranaka HDZ-a BiH i SDA tijekom njihovog sastanka jučer u Mostaru, te potporom koju su i oni spremni osigurati kako bi se riješio problem odlaganja otpada na sanitarnoj regionalnoj deponiji Uborak.

Također, na jutrošnjem sastanku od strane Grada Mostara predstavnicima Inicijative ponuđen je Sporazum o kojem se oni tokom dana trebaju odrediti.

Za danas je inače zakazan nastavak juče započete posebne sjednice Štaba civilne zaštite Grada Mostar.

Na sjednici je već bilo riječi o poduzimanju mjera u cilju prevencije i zaštite zbog opasnosti širenja koronavirusa, a u tom kontekstu posebno je naglašeno kako blokada Deponije i ne odvoženje komunalnog otpada u Mostaru te gomilanja smeća na ulicama grada, “znatno povećava rizike za razvoj zaraznih bolesti”.