Naslovnica Izdvojeno Wizz Air obustavlja letove iz Tuzle

Wizz Air obustavlja letove iz Tuzle

703
foto arhiva - ilustracija

Tuzla — Avio kompanija Wizz Air, objavila je da, zbog ograničenja putovanja koja su nametnuta svim inostranim letovima, obustavlja sve letove iz i prema Tuzli.

Odluka će se primjenjivati od 17. marta do 3. aprila 2020. godine. Iz Wizz Aira poručuju da “nastavljaju pažljivo pratiti sva dešavanja”.

Putnici sa rezervacijama pogođeni ovim obustavama letova automatski će biti obaviješteni putem e-maila, u slučaju da su bukirali let direktno na wizzair.com ili putem mobilne aplikacije ove aviokompanije. 120 posto prvobitne cijene koju su platili automatski će se prenijeti na WIZZ račune kupaca, a taj iznos će moći iskoristiti u naredna 24 mjeseca za kupovinu proizvoda i usluga Wizz Aira.

Putnici se također mogu odlučiti za povrat gotovine, “što će potrajati duže”, a o svim potrebnim koracima za bankovni transfer ili prenos novca na bankovnu karticu bit će informisani u posebnom e-mailu.

U ovom slučaju kupci će moći dobiti 100 posto prvobitne cijene.
Putnici koji su letove rezervisali putem turističkih agencija, uključujući i turističke agencije putem interneta, trebali bi stupiti u kontakt sa kompanijama od kojih su kupili karte.

Wizz Air se iskreno izvinjava zbog poremećaja koje bi zabrana putovanja mogla donijeti kupcima i uvjerava ih da su sigurnost i dobrobit putnika glavni prioritet aviokompanije.

(StarMo)