Naslovnica Politika Vulinova “logika”: Što se dopusti Šiptarima neće moći da se zabrani Srbima!

Vulinova “logika”: Što se dopusti Šiptarima neće moći da se zabrani Srbima!

109
Aleksandar Vulin

Beograd — Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je danas reagujući na izjavu albanskog premijera Edija Rame da je cilj njegove političke karijere da se “Albanija ujedini sa Kosovom” – da je srpsko jedinstvo jedina brana “Velikoj Albaniji”.

– Kada premijer Albanije Edi Rama kaže da je zadatak njegove političke karijere “ujedinjenje Albanije sa Kosovom” ćute sve balkanske zemlje, ćuti i Unmik koji po Rezoluciji 1244 kontroliše Kosovo i Metohiju, a EU neće da izda ni svoja čuvena saopštenja u kojima poziva “obje strane na uzdržanost”. Kada ja, koji nisam premijer Srbije, u svoje ime pozovem na političko jedinstvo svih Srba i kažem da je zadatak moje generacije stvaranje “Srpskog sveta”, onda se cio region oglasi, a i EU ima šta da kaže – izjavio je Vulin.

Prema njegovim rijelima, zato što svi ćute o “Velikoj Albaniji”, Srbi moraju da govore.

Sve što se dopusti Šiptarima neće moći da se zabrani Srbima. Jedina brana “Velikoj Albaniji” i jedina snaga koja će Srbima omogućiti da drugi ne odlučuju o nama je srpsko političko jedinstvo i stvaranje “Srpskog sveta”. Nadam se da će svi koji ćute o Raminom priznanju da stvara “Veliku Albaniju”, ćutati i kada mi Srbi govorimo o “Srpskom svetu” – poručio je Vulin, saopšteno je iz Pokreta socijalista čiji je srpski ministar predsjednik.

(StarMo)