Naslovnica Politika Vulin u BiH: “Na Trgu Republike Srbije stoje Srbi”

Vulin u BiH: “Na Trgu Republike Srbije stoje Srbi”

387
Aleksandar Vulin

Sarajevo — “Velika je čast biti danas na mjestu koje se sa razlogom zove Trg Republike Srbije. Ne zato što je Srbija dala milion eura da se ovo završi i uredi, već zato što na Trgu Republike Srbije stoje Srbi”, istakao je izaslanik predsjednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića ministar odbrane Aleksandar Vulin na svečanom otvaranju novoizgrađenog Trga Republike Srbije u Istočnom Novom Sarajevu.

Prema njegovim riječima, od kako je 2014. godine Aleksandar Vučić postao predsednik Vlade Republike Srbije pa do današnjeg dana “nijedan Srbin, nijedno naše selo, ma kako daleko i udaljeno bilo od naše jedine i voljene matice Srbije nije bilo predaleko našoj Srbiji”, prenosi N1.

“Od tada do danas Republika Srbija je odvojila i svojim Srbima dala da pomogne, da vide da brine, da misli, da hoće, da vodi računa o tome kako žive i kako rastu i napreduju blizu 74 miliona eura, a našoj voljenoj Republici Srpskoj 62 miliona eura. Zato što nijedno srpsko selo i nijedan Srbin gdje god da živi i gdje god se rodio nije daleko našoj Srbiji i predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću. On nije više predsjednik ili “samo” predsednik Republike Srbije. On je predsednik svih Srba”, kazao je ministar Vulin.

Kako je poručio, “volja velikih sila, zla sudbina, pogrešne procjene, greške, kukavičluk naših ranijih rukovodstava učinili su da ne živimo zajedno”.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)