Naslovnica Region Vulin: Stvaranje “srpskog svijeta” je proces koji se ne može zaustaviti…

Vulin: Stvaranje “srpskog svijeta” je proces koji se ne može zaustaviti…

119
Aleksandar Vulin

Bukovac — Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je da će se “čuvati Republika Srbija dok predsjednik Aleksandar Vučić vodi Srbiju”.

– Volim kada vas vidim sabrane, okupljene, ujedinjene, volim kada vidim uspravne Srbe, baš zato što ne vole da nas vide kada smo uspravni, što ne vole da nas vide kada se radujemo. Vole nas samo kada tugujemo, kada nam je teško i kada nas proteruju odnekud. Ne vole nas kada smo jaki i kada smo jedno, kada smo zajedno. Dok predsjednik Aleksandar Vučić vodi Republiku Srbiju kao predsjednik svih Srba, čuvaće se Republika Srpska, biće čuvana i branjena, biće jačana i ojačana – istakao je Vulin.

On je dodao da je “stvaranje srpskog svijeta proces koji se ne može zaustaviti”.

– Srpski svijet znači da su Srbi jedinstven politički narod. To znači da o najvažnijim nacionalnim pitanjima odlučujemo zajedno, to znači da smo uvijek tu uz svoju Srbiju, baš kao što je i Srbija uz nas bez obzira gdje mi živeli. I ova današnja manifestacija je jedan od načina da pokažemo da se srpski svijet stvara, da se ne stidimo sebe, da smo složni, da smo ujedinjeni, da smo jaki – poručio je Vulin.

(StarMo)