Naslovnica Politika Vulin o “velikom nekažnjenom zločinu NATO agresora”

Vulin o “velikom nekažnjenom zločinu NATO agresora”

147
Aleksandar Vulin

Beograd — Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da je “NATO agresor” prije 23 godine znao da bombarduje Ambasadu Kine u Beogradu i da su u njoj ljudi.

Porčuio je da Srbija “nikada neće prestati da traži odgovornost za tada počinjene zločine”.

– Tada, na vrhuncu svoje moći hteli su da pokažu da mogu šta god hoće i protiv koga god hoće i da ostanu nekažnjeni. I do danas su ostali nekažnjeni, ali to ne znači da kazne jednom neće biti – rekao je Vulin na obilježavanju 23 godine od bombardovanja kineske Ambasade u Beogradu.

On je istakao da je NATO agresija na Srbiju “veliki nekažnjeni zločin 20. vijeka”, da je tada ubijeno međunarodno pravo i da ono od 1999. godine ne štiti više nikoga, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Kako je ukazao Vulin, svijet koji je nastao te 1999.godine je svijet nasilja, ratova i “sile bez uporišta u pravu, bez uporišta u pravdi”.

– Srbija nikada neće prestati da se seća. Srbija nikada neće prestati da traži odgovornost za zločine u NATO agresiji i zato svi koji od nas traže da se bezuslovno svrstavamo uz njihovu politiku, uz njihove stavove, neka se sete šta su govorili i šta su radili 1999. godine, pa kako su radili i govorili tada, neka tako rade i govore i danas – rekao je Vulin.

(StarMo)