Naslovnica Region Vulin o specijalcima u Bjelorusiji: “Nastavak specijalnog rata…”

Vulin o specijalcima u Bjelorusiji: “Nastavak specijalnog rata…”

288
Aleksandar Vulin

Beograd — Nakon što su na društvenim mrežama počele kružiti fotografije uz komentare da prikazuju prisustvo vojnika iz Srbije na protestima u Bjelorusiji, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin demantovao je informacije.

Analitičar iz Bjelorusije Franak Vjačorka objavio je u subotu fotografije koje prikazuju navodno prisustvo srpskih vojnika u Minsku i bjeloruskom gradu Brestu. On je naveo i da bi to moglo značiti da su učestvovali u protestima koji se danima održavaju u Bjelorusiji, prenosi Radio Slobodna Evropa.

U svojoj reakciji ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin naveo je u saopštenju istog dana da su takve tvrdnje “nastavak specijalnog rata protiv Vojske Srbije i vrhovnog komandanta”.

Vulin je, kako se navodi na internet-stranici ministarstva, naveo da su pojedine fotografije objavljene na društvenim mrežama napravljene 2018. godine tokom zajedničke vojne vježbe vojske i policije u Kraljevu.

“Devet naših pripadnika se trenutno nalazi u Bjelorusiji, u Brestu, izolovani na jednom vojnom poligonu gdje se pripremaju za disciplinu ‘Snajperska granica'”, navodi se u saopštenju ministra.

(StarMo)