Naslovnica Politika Vulin o “nekontrolisanom ustaškom bijesu”

Vulin o “nekontrolisanom ustaškom bijesu”

436
Aleksandar Vulin

Beograd — Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da “žali što predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredne sedmice neće otići u Zagreb na kongres evropskih narodnih partija”.

Tada bi, smatra Vulin, “svjedočili nekontrolisanom ustaškom bijesu u Hrvatskoj, a cijeli svijet bi mogao da vidi fašiste sa ustaškim simbolima”.

Vulin smatra da Hrvati ni prema jednom srpskom političaru, čak ni u vrijeme rata, nisu imali takav odnos mržnje i straha kao prema aktuelnom predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Komentarišući Vučićevu odluku, Vulin je rekao da je Vučić načinom na koji je odgovorio na hajku koja se protiv njega vodila pokazao licemjerstvo hrvatske vlasti i opozicije.

“Meni je žao što neće otići. Kad bi otišao, u Hrvatskoj bismo vidjeli nekontrolisani ustaški bijes i cijeli svijet bi mogao da vidi fašiste koji bi pokazivali ustaške simbole. Ustaše ne mogu da oproste Vučićevom ocu što je u majčinoj utrobi pobjegao od njihove kame” – rekao je Vulin za Televiziju Pink.

On je ocijenio da nema nikakve razlike u odnosu prema Srbiji između deklarisanih ustaša i onih koji se pretvaraju da su umjereni političari, te podsjetio na to kako se hrvatski premijer Andrej Plenković opravdavao zato što je Vučić pozvan.

(StarMo)