Naslovnica Region Vulin: Na jesen zajednička “antiteroristička vježba” Srbije i Rusije

Vulin: Na jesen zajednička “antiteroristička vježba” Srbije i Rusije

98
Aleksandar Vulin

Beograd — Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin i komandant Ruske nacionalne garde Rosgvardije Viktor Zolotov dogovorili su održavanje zajedničke antiterorističke vježbe specijalnih jedinica Srbije i Rusije.

Ministar Vulin je Zolotovu tokom sastanka u Moskvi uručio pismo poziva za vježbu koja bi trebalo da se realizuje na jesen u Srbiji, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Vulin je tokom obilaska baze Rosgvardije rekao da Srbija ostvaruje dobru saradnju sa svim bezbjednosnim službama Ruske Federacije i posebno je naglasio značaj zajedničkih obuka Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije sa Rosgvardijom.

„Razmjena iskustva između elitnih jedinica dvije zemlje, posebno u oblastima borbe protiv terorizma, antidiverzione zaštite, obezbjeđenja štićenih ličnosti, kao i javnih skupova povećanog rizika bezbjednosti, izuzetno je značajna za efikasno reagovanje pripadnika specijalnih jedinica dvije zemlje u zaštiti bezbjednosti građana“, rekao je Vulin.

U saopštenju MUP-a se navodi da je Rosgvardija služba bezbjednosti osnovana u cilju bobe protiv terorizma, ekstremizma i organizovanog kriminala, a da je zadužena i za održavanje javnog reda i zaštitu važnih državnih objekata.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin bio je u dvodnevnoj radnoj posjeti Rusiji.

(StarMo)