Naslovnica Politika Vulin moli Bošnjake Sandžaka da imaju “puno povjerenje” u Srbiju

Vulin moli Bošnjake Sandžaka da imaju “puno povjerenje” u Srbiju

135
Aleksandar Vulin

Beograd — Molimo Bošnjake da i dalje imaju apsolutno poverenje u svoju državu i u svog predsjednika Aleksandra Vučića i da nikako ne dozvole da još jednom budu žeton kojim će Sulejman Ugljanin da trguje za neko svoje mjesto u vlasti, poručio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

– Dok je bio u Vladi Srbije, Ugljanin je govorio – dok sam ja ministar i nemate manjinski problem, ako ne budem, onda imate manjinski problem, ocijenio je Vulin u pisanoj izjavi.

Vulin je podsjetio da je Vučić, u jeku pandemije korona virusa došao u Novi Pazar, obišao građane i odneo respiratore, Vojska Srbije je u bolnici za dva dana razvela gasove, dezinfikovala grad, obezbeđivala zdravstvene ustanove, starački dom i podigla privremenu Kovid bolnicu.

Na sve to, dodao je Vulin, Ugljanin je “poslao ljude da divljaju, izgovaraju neistine i vrijeđaju svoju državu i ljekare”.

– Da mu ponudimo mjesto u Vladi Srbije, odmah bi prestao sa napadima i oprao ruke od onih koje je slao da vrijeđaju Srbiju, zaključio je Vulin.

(StarMo)