Naslovnica Region Vulin: Cilj CG je “Srbima oduzeti pamćenje”

Vulin: Cilj CG je “Srbima oduzeti pamćenje”

444
Aleksandar Vulin

Beograd — Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da će Vlada Crne Gore morati da “nađe neko drugo opravdanje za otimanje imovine Srpskoj pravoslavnoj crkvi umjesto naplate poreskog duga”.

Reagujući na izjavu crnogorskog premijera Duška Markovića da “Mitropolija crnogorsko-primorska ne ispunjava poreske obaveze i da ih u tome neće podučavati niko, pa ni predsjednik Srbije” Aleksandar Vučić, Vulin je rekao da će Vučić pomoći Srpskoj pravoslavnoj crkvi i da će njen “poreski dug, pravi ili lažni, biti pokriven”, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije, prenosi Radio Slobodna Evropa.

“Da je cilj Vlade Crne Gore stvarno izmirenje duga, ova vijest bi ih obradovala. Umjesto zahvalnosti, napad na Vučića. Cilj Vlade Crne Gore nije ni plaćanje duga, ni poštovanje zakona. SPC treba oduzeti imovinu, a Srbima pamćenje”, naveo je Vulin.

On je dodao da Vučić “ne pokušava da nauči bilo čemu Duška Markovića” jer bi to, kako je rekao, “bio gubitak vremena” pošto je “za njega prekasno da bilo šta nauči”.

Pošto je Poreska uprava Crne Gore saopštila da Mitropolija crnogorsko-primorska ima višemilionski dug koji će, ako ga ne plati, biti prinudno naplaćen iz njene imovine, Vučić je rekao da će Srbija, ako bude potrebno, pomoći SPC u Crnoj Gori da joj ne bi oduzimali svetinje.

(StarMo)