Naslovnica Sport Vukas: Sramota me je

Vukas: Sramota me je

460
Hari Vukas; foto: arhiva - ilustracija

Ugljevik/Mostar — Zrinjski je u subotu doživio pravi šok.

Mostarski Plemići poraženi su na gostovanju kod Zvijezde 09 sa 2:0 i postali su prvi tim kojeg je ova ekipa pobijedila ove sezone, podsjeća portal SportSport.ba.

Trener mostarskog tima Hari Vukas ističe da ga je sramota zbog nastupa njegove ekipe u Ugljeviku.

“Od prve minute su bili željni da naprave nešto, a mi smo bili sve suprotno. Zvijezda je u 20 minuta imala pet-šest udaraca. Nismo zaslužili ništa više od ovoga. Izvinjavam se svima koji vole Zrinjski za ovo danas. Sramota me je. Ne umanjujem pobjedu domaćina, ali Zrinjski ima svoj nivo i renome i sebi ovo ne smije dopustiti. Razočaran sam i nema potrebe ništa više govoriti”, istakao je Vukas.

Zrinjski u narednom kolu čeka ekipu Tuzla Cityja.

Mediji javljaju i da se sprema smjena na klupi Zrinjskog. Treneru Zrinjskog Hariju Vukasu se ranije tresla stolica, ali je pobjedom nad Željezničarom ovaj trener “kupio vrijeme”, ali nakon neočekivanog kiksa u gostima i poraza od Zvijezde 09, ponovo je aktivirana priča o njegovoj smjeni.

Ovaj put je, čini se, Vukas zaista pred izlaznim vratima, a SportSport.ba nezvanično saznaje da bi ubrzo umjesto njega trebao da bude imenovan Goran Sablić. Bivši trener Širokog Brijega radio je u Moldaviji u Sheriffu, a vodio je ranije i Split i sigurno da bi hrvatski strateg mogao da razdrma ekipu Zrinjskog.

(StarMo)