Naslovnica Politika Vukanović o Stanivukoviću: Zaboravio saborce…

Vukanović o Stanivukoviću: Zaboravio saborce…

147
Nebojša Vukanović

Banja Luka — Nezavisni zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović komentarisao je jučerašnji sastanak i obilježavanje Dana grada Banjaluka. Tom prilikom je
kritikovao gradonačelnika Draška Stanivukovića – prenosi N1.

Moj prvi utisak je da je gradonačelnik, slučajno ili namjerno, zaboravio i zapostavio svoje saradnike i saborce sa kojima se godinama borio. Tu prije svega mislim na Jelenu Trivić, koja je sjedila negdje u četvrtom-petom redu Banskog dvora tokom svečane akademije, a po mom mišljenju morala je biti u prvom redu i na sastanku sa Vučićem, a nisam vidio puno drugih poznatih lica. U izradi Protokola morao je učestvovati gradonačelnik i njegov tim, kao domaćin, i morao je naći način da pokaže poštovanje prema Jeleni, Begiću, Ivaniću, Borenoviću, ako ne prema saradnicima i saborcima iz drugih partija. Ako je Dodik sa sobom poveo cijelu svitu, Željku i Radovana, ni Draško nije smio biti sam sa vukovima i morao je povesti Jelenu ili nekog od saradnika iz Kabineta, jer je vrlo loša i ružna slika da on, kao domaćin, sam sjedi sa Vučićem, čelnim ljudima SNSD-a i režima, naveo je Vukanović.

Kako je kazao, sve i da ga pozvao Draško Stanivuković, “ne bih mogao doći u Banjaluku”.

– Ne mogu da shvatim da danas nije pozvao nikog od saboraca sa kojima se borio, a da je pozvao na Svečanu akademiju i kasnije organizovao se sa Goranom Selakom, Adamom Šukalom ili Batom Carevićem, ljudima kojih nije bilo u kampanji. Nisam sujetan, niti žnjlim da talasam u opoziciji i pravim nekakve razdore, ali ma kako neko tumačio moj tekst, smatram da je vrlo bitno pokazati poštovanje prema saradnicima i saborcima. Poštujem Bata i drago mi je da ga je pozvao u Banjaluku i da će Budva i Banjaluka da se zbratime, poruka je jako dobra o bratskoj saradnji dva grada, ali ne smiju se zaboravljati i stavljati u drugi plan ljudi koji su pomogli Drašku da danas bude na čelu Banjaluke jer se šalje loša poruka, naveo je Vukanović.

 

(StarMo)