Naslovnica Politika Vukanović: Amerikanci upozorili Dodikove partnere…

Vukanović: Amerikanci upozorili Dodikove partnere…

129
Nebojša Vukanović

Banja Luka — Poslanik u NSRS Nebojša Vukanović tvrdi da je nakon jučerašnjeg sastanka Dragana Lukača sa Deborah Mennuti, zamjenicom šefa Misije ambasade SAD-a u BiH, “održan i niz drugih sastanaka sa liderima stranaka koje su koalicioni partneri Dodikovog SNSD-a”.

Kako je na svom blogu napisao Vukanović, Dodikov koalicioni partner Nenad Stevandić objavio je fotografiju kako je i on razgovarao sa Menuti, a prema njegovim informacijama, razgovore “u četiri oka” imali su i predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović i još neki visoki funkcioneri u RS-u.

– Prema mojim informacijama i saznanjima, Stevandić, Čubrilović i ostali su dobili jasna upozorenja šta će se dogoditi i kako će biti sankcionisani ako prijeđu crvenu liniju, slijede ‘slijepog vođu’ i glasaju za sulude prijedloge izmjena zakona i navodnog ‘povratka na izvorni Dejton’ koji najavljuje Dodik, napisao je Vukanović.

Dodao je da je upravo je posjeta visoke delegacije Ambasade SAD-a Banjoj Luci i upozorenja liderima SNSD-ovih koalicionih stranaka, “bili povod da Dodik ponovo nervozno istupi u javnosti i izjavi kako je američka ambasada epicentar nestabilnosti u BiH”.

(StarMo)