Naslovnica Politika Vučićeva poruka za BiH i Bošnjake: Klonite se priče o Kosovu!

Vučićeva poruka za BiH i Bošnjake: Klonite se priče o Kosovu!

258
Aleksandar Vučić

Beograd — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija “želi najbolje moguće odnose sa BiH i da će to biti politika koju će graditi u budućnosti”.

– Vjerujem u veće razumjevanje koje mi se čini da je postignuto unutar BiH između Srba i Hrvata. Vjerujem u veće razumjevanje i veću bliskost između srpskog i bošnjačkog naroda u budućnosti, ma gdje oni da žive – rekao je Vučić za Dnevni avaz.

On je ocijenio da nema granica u saradnji dvije zemlje. “Možemo da postignemo mnogo toga. I politički možemo da postignemo mnogo. Naš zajednički glas u Briselu znači mnogo”, konstatovao je Vučić.

Na pitanje da li će Srbija koristiti Republiku Srpsku u rješavanju pitanja Kosova i Metohije, Vučić je odgovorio da je “sve to komplikovano na različite načine toliko da ne bi mogao o tome da govori”.

– Zato se začudim kad od pojedinih bošnjačkih političara vidim kada im srce krene i kažu: “Kosovo je za nas nezavisno”. To je najmanje trebalo da se čuje od bošnjačkih političara. Јer, kako ćete da objasnite političarima u Republici Srpskoj nešto drugo. Pustite da to riješe kompromisnim putem Beograd i Priština – poručio je on.

Vučić smatra da bi “svi iz Bosne trebali da se sklone iz te priče”. “Ali, i kada kažem da podržavam teritorijalni integritet BiH, ja to stvarno mislim”, napomenuo je Vučić.

(StarMo)