Naslovnica Region Vučić: Zamislite da je Dodik okačio srpsku zastavu…

Vučić: Zamislite da je Dodik okačio srpsku zastavu…

553

Beograd — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je da fotografisanje ambasadora Velike Britanije sa predsjednikom Samoopredjeljenja Albinom Kurtijom ispred zastave Albanije i njihov stav o tome predstavlja dvostruke aršine.

“Zamislite da je Milorad Dodik okačio srpsku, ili bar zastavu Dombasa, da li bi se tada slikao britanski ambasador s njim”, upitao je Vučić tokom gostovanja na televiziji Pink.

Kazao je da je sve razumio iz zvaničnog odgovora ambasade Velike Britanije.

“Ponosni smo što smijemo narodu da kažemo istinu, da odogovorimo na civilizovan način”, dodao je on, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Albin Kurti je povodom Vučićevog pitanja ambasadi Velike Britanije kazao da ne bi trebalo da komentariše nacionalne simbole Albanaca, na šta je Vučić odgovorio da će sve da komentariše.

“Kurti je pomislio da je mnogo važan. Ne, nego ćeš ti (Kurti) da mi zabraniš, ti si bog otac pa ćeš da mi zabraniš”, istakao je Vučić.

Vučić je na Twitteru pitao ambasadora Velike Britanije na Kosovu Nicholasa Abbotta o zastavi pod kojom je bio na jednom sastanku sa Kurtijem.

Britanska ambasada je u odgovoru na pitanje Vučića poručila: “Ne biramo mi kako naš sagovornik, u partijskom svojstvu, uređuje svoje prostorije”, a Vučić je zahvalio zbog “jasnog odgovora” i dodao: “Svi smo sve razumjeli”.

(StarMo)