Naslovnica Region Vučić zabrinut za situaciju u BiH

Vučić zabrinut za situaciju u BiH

445
foto: Twitter

Beograd/Műnchen — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se uoči sutrašnje 56. Münchenske sigurnosne konferencije sastao sa specijalnim izaslanikom predsjednika SAD za dijalog Beograda i Prištine Richardom Grenellom.

Poslije razgovora s Grenellom, Vučić je rekao da Amerikanci vrlo čvrsto i tvrdo insistiraju na žurnom ukidanju taksi.

“Od izuzetnog je značaja da Amerikanci veoma čvrsto, tvrdo insistiraju na ukidanju taksi, odmah, hitno, i da se nastave razgovori između nas i Prištine”, rekao je Vučić novinarima u Münchenu, prenosi Radio-televizija Srbije.

On je poručio da su spremni da sjednu za sto s predstavnicima Prištine onog dana kad se ukinu takse.

Bh. mediji su javili i da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je večeras u Minhenu specijalnom izaslaniku američkog predsjednika Richardu Grenellu prenio da je pomalo zabrinut za situaciju u BiH poslije odluke Ustavnog suda BiH da poljoprivredno zemljište u Republici Srpskoj padne pod ingerenciju BiH.

Vučić je Grenellu prenio i da se nada da će “svi zajedno imati dovoljno snage i pameti da se sačuva mir i stabilnost”.

On je novinarima u Minhenu, nakon susreta sa Grenellom, rekao da je već telefonom razgovarao sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, koji mu je prenio svoj stav.

“Vidio sam da ga je to pogodilo. Dogovorili smo se da u subotu, 15. februara, detaljnije razgovaramo o tome”, dodao je Vučić.

Vučić je poručio da će Srbija uvijek biti uz svoj narod.

“Nadam se da ćemo svi zajedno imati dovoljno snage, i mi i Bošnjaci i svi ostali, da ćemo razumjeti da je mir prioritetni interes svih nas”, rekao je Vučić.

(StarMo)