Naslovnica Region Vučić: U Srbiju stiže još 70 hiljada vakcina

Vučić: U Srbiju stiže još 70 hiljada vakcina

226
Aleksandar Vučić

Beograd — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je na godišnjoj press-konferenciji da bi tokom januara u Srbiju trebalo da stigne još 76.000 ili 77.000 Pfizerovih vakcina, kao i da bi u januaru trebalo da bude vakcinisan najveći dio zdravstvenih radnika u COVID sistemu.

On je objasnio da će na svakih sedam dana stizati vakcine i da je plan da se odmah poslije vakcinacije u domovima za stare pređe na imunizaciju zaposlenih u COVID sistemu koji nisu preležali ovu bolest, odnosno onih nemaju antitijela, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao i da se očekuje da do kraja godine stignu i prve količine vakcine iz Rusije, ali da o tome još ne može detaljnije da govori, dok ne stigne dozvola nadležnih medicinskih službi.

Agencija za lijekove Srbije za sada je dala dozvolu jedino sa Pfizerovu vakcinu.

Vučić je dodao da se očekuju i značajne količine vakcina iz drugih zemalja i da se već pregovara i sa zapadnim, ali i kineskim proizvođačima. Vučić je izrazio nadu da će kineski proizvođači Sinofarm i Sinovak uskoro registrovati svoju vakcinu, kako bi i oni mogli da uđu u razmatranje za nabavku.

(StarMo)