Naslovnica Region Vučić u Priboju: Ja vam garantujem da vas niko neće dirati

Vučić u Priboju: Ja vam garantujem da vas niko neće dirati

113
Aleksandar Vučić

Priboj — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetio je danas u Priboju i Hasan-aginu džamiju odakle je poručio Bošnjacima da mogu biti sigurni na svojim ognjištima.

“Ja vam garantujem da vas niko neće dirati. Ko god bi pomislio da vas na bilo koji način dira, samo zato što ste Bošnjaci imat će posla sa državom. Osjećajte se sigurno na svom ognjištu i u svojim domovima, bez obzira na vašu vjeru”, kazao je Vučić, prenose bh. portali, koji se pozivaju na Fenu.

Efendija Harun Eminagić istakao je da strah Bošnjaka zbog nekih nemilih događaja u tom gradu od danas može prestati te dodao kako se nada da će se riješiti 30-ogodišnje pitanje oko lokacije za džamiju u tom gradu.

“Nadam se da će se to riješiti i da će Vučić doći na postavljanje kamena temeljca. Nama Bošnjacima je mjesto u Priboju”, kazao je Eminagić.

Muftija Islamske zajednice u Srbiji Mevludin Dudić zahvalio je Vučiću koji je odgovorio na sva pitanja danas, prenosi Tanjug.

“Prvi ste predsjednik koji je došao u džamiju, iz poštovanja prema Bošnjacima. To govori da ste domaćin, a domaćin ne bježi od problema, već ih rješava u svom domu. Mi probleme želimo rješavati s domaćinom države u kojoj živimo”, rekao je Dudić.

Inače, Hasan-agina džamija u starom Priboju je najveća je džamija u pribojskom kraju. Sagradio ju je pribojski muselim (upravnik) Hasan-aga, sin Mustafin, oko 1758. godine, čije ime nosi.

(StarMo)