Naslovnica Region Vučić: U bolnicama 2.000 pacijenata manje

Vučić: U bolnicama 2.000 pacijenata manje

255
Aleksandar Vučić

Beograd — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se u bolnicama u Srbiji 3.591 pacijent trenutno liječi od COVID-19, što je za oko 2.000 manje u odnosu na podatke sa početka prošle sedmice.

“Čini mi se da taj podatak na najbolji mogući način govori da je situacija povoljnija nego prije 10 ili 15 dana”, rekao je Vučić u obraćanju novinarima u Predsjedništvu Srbije, javlja Radio Slobodna Evropa.

Dodao je da je važno da se svakodnevno vidi smanjenje postotka oboljelih, i napomenuo da se u Srbiji grade dvije COVID-19 bolnice – u Beogradu i Kruševcu. Izgradnja bolnice u Kruševcu, prema riječima Vučića, počinje u ponedjeljak.

“Ta bolnica, kao i beogradska, bit će multifunkicionalne ako sa našim partnerima iz inostranstva budemo riješili situaciju sa vakcinom”, rekao je on.

Istakao je da se izgradnjom COVID-19 bolnica pripremaju kapaciteti za jesen, kada se očekuje i sezona gripe i “ukrštanje korona virusa sa gripom”.

Pored radova u Kliničkom centru u Beogradu i Kliničkom centru Vojvodine, Vučić je najavio i obnovu bolnica u više gradova, među kojima su Pirot, Vranje, Kikinda i Ćuprija.

Prema Vučićevim riječima, danas je na račune više od 235 hiljada privrednih subjekata uplaćeno 60 posto minimalca za više od milion zaposlenih u Srbiji. Iznos od 60 posto minimalca po svakom zaposlenom je 155 eura.

(StarMo)