Naslovnica Region Vučić “tražio”, Brnabić povukla “zaključak o informisanju”

Vučić “tražio”, Brnabić povukla “zaključak o informisanju”

369
Ana Brnabić

Srbija — Premijerka Srbije, Ana Brnabić, najavila je 2. aprila da će Vlada Srbije “povući zaključak o informisanju o korona virusu, na zahtjev predsednika Srbije”.

Brnabić je rekla gostujući na Radio-televiziji Srbije (RTS) rekla da će zbog toga predstavnici Srbije morati više da rade da, kako je rekla, “demantuju lažne vijesti, umjesto da to vrijeme provedu u borbi protiv korona virusa”.

“Novinari, nemojte da širite laži koje će onda da služe da se ugled i kapacitet naših zdravstvenih ustanova umanjuje”, rekla je Brnabić.

Ranije je novinarka Ana Lalić privedena u Novom Sadu i određena joj je mjera zadržavanja od 48 sati. Lalić je kao novinarka portala nova.rs pisala o problemima zaštitne opreme Kliničkog centra Vojvodine, i navela je u svom tekstu da su medicinski radnici “bez adekvatne zaštite za rad”.

Kao rekaciju na taj tekst Klinički centar Vojvodine je saopštenjem optužio novinarku da je “iznijela neistinite infromacije i da širi paniku”.

Lalić je u svom odgovoru KCV rekla da ne može nikako da bude optužena za širenje panike jer je samo “predstavila ono što građani već znaju”.

(StarMo)