Naslovnica Region Vučić: To me i brine…

Vučić: To me i brine…

348
Aleksandar Vučić

Beograd — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će razgovori delegacija Beograda i Prištine u Washingotnu biti najvjerovatnije održani 3. i 4. septembra.

„Zbog mogućnosti, nemojte me držati za riječ, ali kažu da postoji mogućnost da se pojavi predsjednik SAD Donald Trump ukoliko se nešto dogovorimo“, rekao je Vučić u subotu tokom gostovanja na TV Prva.

Na konstataciju novinara da se američki predsjednik pojavljuje kada je riječ o malim zemljama samo kada je nešto veoma važno, Vučić je odgovorio „to me i brine“, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Predsjednik Srbije je dan ranije rekao da postoji mogućnost odlaganja sastanka u Washingotnu od dva dana.

On je tada rekao i da ne zna šta će domaćini ispostaviti kao teme osim onoga o čemu su već obaviješteni, a to su ekonomske teme o kojima se već razgovaralo.

“Da li će još neke teme da ispostave ne znam, volio bih da budu samo ekonomske teme jer je za politički dijalog i statusna pitanja nadležna Evropska unija, ali ne isključujemo iznenađenja”, rekao je Vučić u petak na vojnom aerodromu u Batajnici, gdje je prisustvovao prikazu sposobnosti dijela jedinica Ratne avijacije i protivavionske odbrane Vojske Srbije.

(StarMo)