Naslovnica Region Vučić: Svi žele nezavisno Kosovo

Vučić: Svi žele nezavisno Kosovo

333
Aleksandar Vučić

Beograd — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Sjedinjene Američke Države nisu napustile pregovore o Kosovu i da očekuje “još snažniji nalet Amerikanaca po tom pitanju”.

Govoreći o pregovorima Srbije i Kosova koji se pod pokroviteljstvom Evropske unije ove sedmice nastavljaju u Briselu na ekspertskom nivou, Vučić je za Radio televiziju Srbije (RTS) rekao da će se “manevarski prostor Srbije skraćivati”.

“Mi se tamo ne suprotstavljamo Albanicma, potpuno je svejedno da li razgovarate sa Albancima ili predstavnicima EU i SAD, isto misle i svi žele nezavisno Kosovo”, rekao je Vučić, prenosi Radio Slobodna Evropa.

“U nekom trenutku ćemo biti pritisnuti, ali to prepustite meni, ja sam politički veteran, znam koje su posljedice po mene, ali zaštitit ću zemlju, a ne sebe”, dodao je Vučić.

Predsjednik Srbije je izjavio da se “svi u regionu naoružavaju nevjerovatnom brzinom”, navodeći da se “nešto čudno dešava”.

On je rekao da će namjenska industrija Srbije “ponovo dobiti ogromnu podršku države”.

“Danas sam dobio izvještaj za cijeli region i zabezeknuo sam se, jer dva i po mjeseca nisam pogledao taj izvještaj. Imamo ogroman zaostatak u oklopnim točkašima prema Hrvatskoj. Ljude u namjenskoj industriji sam pozvao da se uozbilje”, rekao je Vučić.

(StarMo)