Naslovnica Izdvojeno Vučić: Srbija uvodi policijski sat!

Vučić: Srbija uvodi policijski sat!

457
Aleksandar Vučić

Beograd — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da se od sutra u Srbiji “uvodi zabrana kretanja od 20:00 do 5:00 svim osobama, bilo koje starosne dobi”.

Kako je rekao, ova druga mjera se tiče svih građana, izuzev starijih od 65 godina, koji uopšte ne smiju na ulice, dok je u seoskim sredinama i mjestima sa manje od 5.000 stanovnika zabranjen izlazak osobama starijim od 70 godina, prenosi Tanjug.

“Znači da niko ne može da bude u tom vremenskom periodu na ulici, sem nadležnih organa, i to samo onih koji su na zadatku ili oni koji imaju radnu obavezu u trećoj smeni. Ovo uvodimo da bismo sprečili dalje širenje virusa”, kazao je on prenoseći da je danas u Italiji umrlo 345 ljudi.

Vučić je istakao da se sve radi sa ciljem da se zaustavi širenje virusa.

Ukazao je da takve najteže mjere nisu do danas uveli ni oni koji su suočeni sa težom situacijom, ali da to Srbija čini, “znajući da je to jedini način da se tome suprostavimo”.

“Molim da ljudi razumeju. Imao sam lično iskustvo sa donošenjem teških mera i kod poplava i kada je državu trebalo izbaviti iz bankrota. Samo najtežim merama može da se postigne rezultat, jer se teška bolest ne leči aspirinom”, kazao je.

(StarMo)