Naslovnica Uncategorized Vučić: Srbija će “uvijek štititi svoju slobodarsku tradiciju”

Vučić: Srbija će “uvijek štititi svoju slobodarsku tradiciju”

482
Vučić i Medvedev

Beograd — Smotrom pješadijskih jedinica Vojske Srbije na batajničkom aerodromu završena je vojna vježba “Sloboda 2019”, koja je održana povodom obilježavanja 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu – javlja RTRS.

Predsjednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, koji je vojnu vježbu pratio u društvu premijera Rusije Dmitrija Medvedeva i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, poručio je da će Srbija uvijek štititi svoju slobodarsku tradiciju.

Vučić je prikaz vojnih sposobnosti na aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici ocijenio kao “vrlo dobar” i zahvalio se vojnicima za sve što su učinili za svoju otadžbinu.

“Srbija će nastaviti da štiti svoju slobodarsku tradiciju. Umećemo sami da sačuvamo svoje nebo, svoju zemlju i svoje ljude. Živela slobodna i nezavisna Srbija”, poručio je Vučić po okončanju vježbe.

Prikaz, u kome je učestvovalo više od 2.400 pripadnika Vojske Srbije, 100 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 25 vazduhoplova, počeo je simulacijom dejstva Specijalnih jedinica Kopnene Vojske Srbije i jedinica Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane prema teroristima.

(StarMo)