Naslovnica Region Vučić: Srbi političkim sredstvima za slobodu

Vučić: Srbi političkim sredstvima za slobodu

503

Beograd — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, da srpski narod mora političkim sredstvima da se bori za slobodu.

“Danas slavimo jedinstvo i slobodu. Danas slavimo proboj Solunskog fronta. A među tim borcima bilo je više od 10 posto dobrovoljaca iz Hercegovine, Krajine, Like, Dalmacije. Zato je veoma važno da budemo jedinstveni kada se suočavamo sa velikim izazovima, bez obzira na naše ekonomske uspjehe”, rekao je Vučić u obraćanju svečanoj akademiji “Pohvala srpskom narodu” u Banjoj Luci, prenosi Beta.

U obraćanju video vezom, Vučić je čestitao praznik narodu Republike Srpske i Srbije i svim Srbima u svijetu, prenosi RTS.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je na svečanoj akademiji da je “sloboda ključna riječ za srpski narod kroz historiju”.

“Tu slobodu smo shvatali kao slobodu za druge, ne samo za sebe. Mislim da ovaj dan koncentrira ono što jeste srpski nacionalni i državni interes. Naše jedinstvo je potrebno i danas. Mi smo jedinstven srpski narod na ovim prostorima”, kazao je Dodik.

(StarMo)