Naslovnica Region Vučić: Spremni na sve opcije

Vučić: Spremni na sve opcije

218
Aleksandar Vučić

Beograd — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak uveče da su u toku pripreme za sastanak sa predstavnicima Kosova u Washingtonu i da se ne zna šta će tačno biti agenda, osim da će se pričati o ekonomiji.

U intervjuu za Radio-televiziju Srbije (RTS) Vučić je rekao da će zvanični Beograd biti spreman za sve opcije i da će se odluke donositi na mudar način.

Moguće prisustvo predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donalda Trumpa, kako kaže Vučić, govori da su “moguće možda i još neke ideje”.

“Mogu da kažem ljudima u Srbiji da nemam sumnje da će to za delegaciju koju vodim i sve nas biti besane, ne lake noći, ali da znamo svoj zadatak”, rekao je Vučić, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Naglasio je da će javnost biti upoznata sa svime što se događa i da ništa neće biti sakriveno.

Povodom poređenja sa sporazumom Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata, Vučić je rekao da niko nije nudio razmjenu teritorija, niti bilo šta slično, te da čeka da vidi koji su prijedlozi.

“Šta god ko govorio i mislio, mi ćemo biti spremni za sve opcije. Znamo svako selo i svaki sporazum, za razliku od onih koji dolaze, a ne znaju ni koje smo sve sporazume potpisali. Ali ja ih nikad ne potcjenjujem”, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije kaže ima mnogo ljudi u zemlji koji bi opsovali predsjednika Amerike, ali dodaje da on to ne može da uradi jer bi ugrozio interese Srbije.

“Posebno zato što je ovaj predsjednik naklonjeniji Srbiji nego neki drugi predsjednici SAD”, naveo je Vučić.

(StarMo)