Naslovnica Region Vučić: Slučaj Armenije i Azerbejdžana pokazao…

Vučić: Slučaj Armenije i Azerbejdžana pokazao…

228
Aleksandar Vučić

Beograd — Protiv sam održavanja zamrznutog konflikta i pokušavamo da napravimo kompromis sa Albancima, izjavio je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, u Beogradu.

Na otvaranju trećeg dijaloga o pitanju Kosova sa Nacionalnim konventom o Evropskoj uniji, koji okuplja 700 organizacija civilnog društva, Vučić je rekao da je najvažnije očuvati mir i stabilnost u regionu.

„Slučaj Armenije i Azerbejdžana pokazao nam je kako su opasni takozvani zamrznuti konflikti. Jer jednog dana sve što je zamrznuto neko će da odmrzne“, ocijenio je Vučić u uvodnom dijelu sastanka u Palati Srbija, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Govoreći u kontekstu kosovskog problema, Vučić je oijcenio da je mlaka bila reakcija međunarodne zajednice na obnavljanje konflikta u Nagorno-Karabahu i da to može Srbiji da posluži za nauk.

„Da dobro znamo da su se vremena u svijetu promijenila, da postoji više snažnih partikularnih interesa u odnosu na manje grupnih interesa kakvi su postojali nekada, i da dobro znamo da u svakom trenutku moramo biti spremni da sačuvamo svoju zemlju“, naveo je Vučić.

(StarMo)