Naslovnica Region Vučić sasvim ozbiljno: Beograd “domaćin svakom biću koje nosi poruku mira”

Vučić sasvim ozbiljno: Beograd “domaćin svakom biću koje nosi poruku mira”

112
Aleksandar Vučić

Beograd — Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je danas na otvaranju Samita povodom 60. godišnjice od osnivanja Pokreta nesvrstanih istakao da je “međunarodna saradnja jedini put ka sveukupnom blagostanju i dobrobiti čovječanstva i da Srbija vjeruje u multilateralizam”.

“Uvaženi prijatelji dobro došli kući. Beograd je bio i biće domaćin svakom ljudskom biću koje nosi poruku mira”, naglasio je Vučić.

On je poručio da je Srbija kao pravni nasljednik SFR Jugoslavije, osnivač Pokreta nesvrstanih i Ujedinjenih nacija, “promoter ideje multilateralizma”.

Vučić je rekao da je želja Srbije da oda počast osnivanju Pokreta nesvrstanih koji je nastao u vrijeme blokovskih podjela i u kojem nije bilo mjesta za dominaciju jedne države nad drugom.

On je istakao da se nada da neće samo pričati o prošlosti, već i o budućnosti i da vjeruje da je svet dijaloga i mira moguć.

“Ne bi trebalo da zaboravimo suštinsku ulogu koju je Pokret nesvrstanih odigrao u očuvanju mira u svijetu. Uprkos usponima i padovima, istorija Pokreta nesvrstanih je uspješna priča”, rekao je Vučić.

(StarMo)