Naslovnica Region Vučić sa dva kongresmena: “Open Balkan” otvoren za sve u regiji

Vučić sa dva kongresmena: “Open Balkan” otvoren za sve u regiji

91
Aleksandar Vučić

Beograd — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u četvrtak sa kongresmenima Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Ericom Swalwellom i Seanom Maloneyjem, sa kojima je razgovarao o razvoju bilateralnih odnosa, kao i o stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, saopšteno je iz Predsjedništva Srbije.

“Srbija želi da uspostavi bolje odnose sa SAD”, rekao je Vučić, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Predsjednik Vučić je ukazao na važnost jačanja bilateralne saradnje i unapređenja ukupnih odnosa sa SAD, ali i značaj unapređenja ekonomske saradnje dviju zemalja.

Dvojica kongresmena su, kako se navodi u saopštenju Predsjedništva, rekli da su došli u posjetu Srbiji “ohrabreni ekonomskim rezultatima” sa namjerom da ohrabre američke investitore da više ulažu u Srbiji.

Kongresmeni Swalwell i Maloney su izrazili podršku regionalnoj inicijativi “Open Balkan” koju vide kao veliku mogućnost za napredak Zapadnog Balkana, piše u saopštenju.

Predsjednik Vučić je rekao da je ta inicijativa otvorena i za ostale u regionu i da su regionalna ekonomska saradnja i međusobno povezivanje osnov za mir i stabilnost.

Vučić je zahvalio na dosadašnjoj pomoći SAD u okviru borbe protiv pandemije.

On je takođe, kako se navodi u saopštenju, podsjetio sagovornike da se ove godine navršava 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i SAD izrazivši nadu da će se obilježiti taj jubilej.

(StarMo)