Naslovnica Region Vučić sa američkim ambasadorom o “regionalnoj i globalnoj geopolitičkoj situaciji”

Vučić sa američkim ambasadorom o “regionalnoj i globalnoj geopolitičkoj situaciji”

95
foto: Instagram

Beograd — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u utorak u zgradi Predsjedništva u Beogradu sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Christopherom Hillom.

Kako stoji na Instagram profilu predsjednika Vučića, sa Hilom je razgovarao otvoreno o aktuelnoj regionalnoj i globalnoj geopolitičkoj situaciji, ali i o praktičnim pitanjima.

“Otvoren razgovor sa ambasadorom Hillom o aktuelnoj regionalnoj i globalnoj geopolitičkoj situaciji, ali i o praktičnim pitanjima poput investicija, ekonomske saradnje i energetske diversifikacije”, napisao je Vučić na svom Instagram nalogu, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Prethodnog dana, tokom posjete Nišu, Hill je izjavio da “Srbija treba udvostručiti svoje napore i da se ponovo vrati u zapadne institucije, te da se usaglasi sa Evropskom unijom (EU)”.

“Srbiju očekuje budućnost u EU, to je njen cilj i vjerujem da će tamo stići”, rekao je tada Hill.

On je pored Niša, 27. juna posjetio i Svrljig i Gornju Toponicu i obišao tri projekta koja su sprovedena uz finansijsku podršku Programa humanitarne pomoći Evropske komande Vojske Sjedinjenih Američkih Država (EUCOM).

(StarMo)