Naslovnica Region Vučić sa ambasadorom RH: Omogućiti obnovu političkog dijaloga…

Vučić sa ambasadorom RH: Omogućiti obnovu političkog dijaloga…

157
Aleksandar Vučić

Beograd — Predsjednik Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Hrvatske u Srbiji Hidajetom Biščevićem sa kojim je razgovarao “o potrebi da se dvije zemlje posvete razvoju dobrosusjedskih odnosa i jačanju saradnje, jer su odnosi Srbije i Hrvatske od značaja za cijeli region”.

Vučić i ambasador Biščević potvrdili su “spremnost obje strane za razvoj infrastrukturnih projekata, posebno željezničke pruge između Beograda i Zagreba, kao i za rad na boljem iskorišćavanju plovnosti Dunava”, navodi se u saopštenju Predsjedništva.

Dvojica sagovornika su izrazili nadu da će okolnosti uskoro omogućiti obnovu političkog dijaloga, kao i rad mješovitih komisija u različitim oblastima saradnje.

Vučić je istakao značaj rada Komisije za pitanja nestalih lica, jer je to, “prije svega, civilizacijsko i humanitarno pitanje”.

Biščević je Vučiću prenio zahvalnost hrvatskog premijera Andreja Plenkovića za lično angažovanje oko obnove Kuće bana Jelačića u Petrovaradinu i njenog ustupanja na korišćenje hrvatskoj zajednici.

 

(StarMo)