Naslovnica Region Vučić: Prvo ćemo da “pakujemo”, a onda će to biti “srpska vakcina”

Vučić: Prvo ćemo da “pakujemo”, a onda će to biti “srpska vakcina”

362

Beograd — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u ponedeljak biti održan prvi radni sastanak o izgradnji fabrike za vakcine protiv koronavirusa.

Nagovijestio je da i će gradnja “možda početi za manje od mjesec dana”.

Vučić je u izjavi za ‘TV Pink’ rekao da će se razgovarati o mjestu izgradnje, dodajući da je u opticaju “pet placeva”, od kojih je, između ostalih, jedan na Pančevačkom putu, drugi na auto-putu prema aerodromu, jedan prema Lazarevcu.

Vučić je istakao da će to biti “srpska vakcina”, jer će, nakon, “najprije pakovanja, biti pravljena i tečnost” i to nakon “izvjesnog vremena”.

“Moćićemo da se pohvalimo da je to srpska vakcina”, naglasio je Vučić dodajući da će biti obučavani i srbijanski stručnjaci.


“Nama fabrika vakcina, koja neće previše da košta, koštaće koliko jedna bolnica i to ona koju smo za četiri mjeseci izgradili, možda i značjano manje. Vrijedeće više od kupovine deset lovaca koji bi bili 10 puta skuplji. To govori da je postalo strahovito važno zdravlje, da je to jedan od stubova države – zdravlje, vojska, ekonomija, i broj stanovnika”, objasnio je predsjednik Srbije.

(StarMo)