Naslovnica Izdvojeno Vučić “odustao od velikih inicijativa na Kosovu”

Vučić “odustao od velikih inicijativa na Kosovu”

361
Aleksandar Vučić; foto: arhiva - ilustracija

Beograd — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je “ukidanjem recipročnih mjera Prištine otvoren prostor za dijalog sa samoproglašenim Kosovom”.

Vučić je rekao da očekuje dolazak specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Miroslava Lajčaka u Beograd i Prištinu poslije izbora u Srbiji 21. juna.

U intervjuu za Radio Slobodna Evropa Vučić je poručio da je “odustao od velikih inicijativa za rješavanje pitanja Kosova i da čeka šta će biti predloženo”.

– Ukidanjem mjera otvara se mogućnost da počnemo da razgovaramo, ukoliko ta mjera ostane i opstane duže od nekoliko dana i vjerujem da to nije pitanje preganjanja i nadgornjavanja između dvije strane, već je pitanje suštine, pitanje slobodnog protoka roba, usluga, ljudi i kapitala – rekao je Vučić.

Kaže i da smatra da je tu riječ o jednoj od najvažnijih sloboda savremenog svijeta, te da je uvjeren da će to dobro da utice na ekonomiju i Beograda i Prištine, na ljude.

– Dakle, ne samo Srbe, već i Albance, da će to da stvori neku vrstu okvira da naše biznis zajednice mogu da sarađuju neuporedivo bolje. Naravno, to će otvoriti mogućnost za politički dijalog između nas – poručio je.

 

(StarMo)