Naslovnica Region Vučić: “Odličan” razgovor sa Angelom Merkel

Vučić: “Odličan” razgovor sa Angelom Merkel

227
Merkel i Vučić

Beograd — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, a na svom Instagram nalogu Vučić je ocijenio da je razgovor bio “odličan”.

“Zahvalan sam njemačkoj kancelarki na podršci ekonomskom i političkom razvoju Srbije i njenom razumijevanju naše teške regionalne političke pozicije”, napisao je Vučić, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Vučić i Merkel razgovarali su telefonom u pauzi Bledskog strateškog foruma koji se održava na temu “Evropa poslije Brexita i Covida-19”.

Predsjednik Srbije je uoči razgovora najavio da će najvažnija tema sa njemačkom kancelarkom biti Kosovo kao i predstojeći sastanci u Washingtonu i Bruxellesu.

Vučić se, nakon razgovora sa Merkel, sastao sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Avdullah Hoti sastat će se u Bijeloj Kući u Washingtonu 4. septembra u okviru normalizacije odnosa Beograda i Prištine, a tri dana kasnije srest će se u Bruxellesu.

(StarMo)