Naslovnica Region Vučić obećao u manastiru: Brinuti se o svakom Srbinu…

Vučić obećao u manastiru: Brinuti se o svakom Srbinu…

98
Aleksandar Vučić

Skoplje — Čuvaćemo i štitićemo i Kosovski zavjet i Vidovdan, ali ćemo brinuti o budućnosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, kao i u Bujanovcu i svakom drugom mjestu gdje Srbi žive, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na obilježavanju jubileja manastira Prohor Pčinjski.

Vučić je istakao da će se delegacija iz Beograda u Briselu “boriti za Srbiju”, neće biti ničiji podanici, osim što će biti sluge samo svoga naroda i svoje države.

Devet i po vijekova postojanja i opstanka na trusnom, teškom tlu o čemu svjedoči i ovaj jubilej je obaveza da i u narednih devet i po vijekova postojimo i opstajemo.

– Naša obaveza je da narodu koji živi ovde, u Trgovištu i Bujanovcu obezbijedimo opstanak, da ponovo pokrenemo u prostoru “Gumoplastike” fabričke pogone, da ponovo naši mladi mogu da se zaposle ovdje, da mogu da rade i žive, vide budućnost za sebe i svoju djecu. Ovde živi divan narod, ljudi koji su uvek poštovali državu, koji su se uvijek radovali državi, voljeli i cijenili Crkvu – dodao je Vučić.

(StarMo)