Naslovnica Izdvojeno Vučić o Srbiji i RS: Čuvamo leđa jedni drugima!

Vučić o Srbiji i RS: Čuvamo leđa jedni drugima!

185
Aleksandar Vučić

Beograd — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je politički vrh bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) “obavijestio o činjenicama vezanim za razgovore po pitanju Kosova i naglasio da Srbija želi mir, ali da će štititi svoje interese”.

– Obavijestio sam ih o svemu što sam znao ili sa svim onim sa čim vjerujem da možemo da se suočimo, rekao šta su principi Srbije, kako i koliko želi mir i stabilnost. Ali Srbija ima i neke svoje interese koje će morati da sačuva i zaštiti, bez obzira kakvi zahtevi i sa koje strane budu dolazili, rekao je Vučić, u zajedničkom obraćanju u Predsjedništvu Srbije.

Vučić se ranije sreo sa članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom, predsjednicom RS Željkom Cvijanović i predsjednikom Vlade RS Radovanom Viškovićem.

Predsjednik Srbije je izjavio da su odnosi Srbije i RS na “visokom, odgovornom i ozbiljnom nivou postavljeni”.

“Sa ponosom mogu da kažem da uvijek i u svakom trenutku podržavamo jedni druge. Čuvamo leđa jedni drugima”, rekao je Vučić.

On je dodao i da je veoma zadovoljan saradnjom sa RS, “pragmatičnom i racionalnom saradnjom sa Bosnom i Hercegovinom” i da vjeruje da može da bude na još višem nivou.

(StarMo)