Naslovnica Izdvojeno Vučić o SNS-u: Vršili su pritisak, ali neću…

Vučić o SNS-u: Vršili su pritisak, ali neću…

369
Aleksandar Vučić

Beograd — Vođa Srpske napredne stranke (SNS) i aktualni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u nedjelju da se “neće kandidirati za mjesto predsjednika SNS-a na skupštini te stranke koju je najavio za šest mjeseci”.

Vučić je izjavio da će SNS od juna 2020. “imati potpuno novo vodstvo” i potvrdio da su aktualnu predsjednicu Vlade Srbije Anu Brnabić članovi SO SNS-a aklamacijom prihvatili za članicu predsjedništva stranke.

Vučić je novinarima nakon sjednice rekao da se sljedeće godine neće kandidirati za šefa stranke, “iako je bilo pritisaka da i dalje bude predsjednik SNS-a”.

“Vršili su veliki pritisak na mene, ali moja je odluka da se ne kandidiram za predsednika stranke”, poručio je Vučić i najavio da će koncem lipnja 2020. na skupštini SNS-a biti promijenjeno kompletno vodstvo naprednjaka, “od vrha do dna”.

“Predložit ću novo vodstvo, verujem da ću dobiti podršku većine delegata SNS-a. Nadam se da će to novo vodstvo biti spremno boriti se sa mnogo teških stvari koje će biti pred Srbijom”, javila je RTS citirajući Vučića.

(StarMo)