Naslovnica Region Vučić o migrantima: Neće “parking”, ali će “pokazati solidarnost”

Vučić o migrantima: Neće “parking”, ali će “pokazati solidarnost”

437
predsjednik Srbije Aleksandar Vučić

Beograd — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, povodom izjava Boška Obradovića (Pokret Dveri) o migrantima, da “neće dozvoliti da Srbija bude parking za migrante, ali će pokazati solidarnost”.

“Nećemo dozvoliti da Srbija bude parking za bilo koga, kao što su govorili lažovi da će biti 400.000 migranata u Srbiji. O tome neće da brine neko ko je neodgovoran. Uvijek ćemo pokazati solidarnost sa izbjeglicama” – rekao je Vučić i dodao da neće dozvoliti ni da neodgovorni ljudi ugrožavaju bezbjednost i određuju sudbinu zemlje.

Naglasio je da će Srbija, ako to bude potrebno, odlučiti da niko ne uđe u zemlju, i dodao da neće dozvoliti da se junačimo nad ljudima nad kojima je lako junačiti se.

Ukazao je da je rekao da se policija pošalje u Šid i garantuje bezbjednost, što se i dogodilo pa su građani Šida zadovoljni i osjećaju se neuporedivo sigurniji.

Ne moramo da pokazujemo svoje ksenofobno fašističko lice samo zato što neko misli da će mu to donijeti neki politički poen – kazao je on.

(StarMo)