Naslovnica Region Vučić o izborima na Kosovu: Srbi da glasaju za Srpsku listu

Vučić o izborima na Kosovu: Srbi da glasaju za Srpsku listu

410
Aleksandar Vučić

Beograd — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je Srbe na Kosmetu da “iskoriste svoje pravo” i na vanrednim parlamentarnim izborima na “samoproglašenom Kosovu” u nedjelju, 6. oktobra, glasaju za Srpsku listu, koja “doživljava pravi politički teror i progon, te da se na taj način suprostave mogućim izbornim manipulacijama”.

“Srbi da izađu u većem broju nego ikada – u svim delovima, enkalavama, na severu Kosmeta i da pokažemo srpsko jedinstvo i da Srbiju ne mogu da odvoje” – rekao je Vučić.

On je upozorio na dvije moguće opcije manipulacije – krađu putem pisama ili putem nevažećih listića kako bi bili dobijeni lažni glasovi za Srbe.

“Јedna je krađa putem pošte, jer do sada OEBS-u nisu dozvolili da kontroliše. Tražićemo kontrolu OEBS-a, da čuva poštu i pisma, jer znamo da za te ljude nikad niko ne bi glasao” – rekao je Vučić za RTS i dodao da se nada da će i OEBS insistirati na tome.

On je upozorio i da će svuda gdje su nevažeći listići albanske partije u dogovoru pretvarati te listiće u glasove za njima poslušne i podobne Srbe.

“Za poslušne i podobne Srbe koji, nažalost, imaju podršku struktura u Beogradu, koje priznaju najnoviju državu Kosovo, kako sami kažu, i žele pomirenje. Kao da mi, koji se i dalje borimo za Srbiju i naš narod, to ne želimo” – rekao je Vučić.

(StarMo)