Naslovnica Region Vučić o Dodiku: To nije moj posao!

Vučić o Dodiku: To nije moj posao!

433
Aleksandar Vučić

Beograd — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da se Srbija “ne miješa u unutrašnja pitanja BiH” i da dosadašnjim izjavama u vezi sa situacijom u toj zemlji “ničim nije ugrozio Bosnu i Hercegovinu”.

Istakao je i da nije njegov posao da “obuzdava srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika”, kako to “traže iz Sarajeva”, a istovremeno ga optužuju da zadire u unutrašnja pitanja BiH, prenosi Tanjug.

Odgovarajući na pitanje novinara o takvim porukama iz Sarajeva, Vučić kaže da je on poslije sastanka sa liderima Srba iz Crne Gore i BiH govorio o politici Srbije prema BiH, koja se zasniva na poštovanju Dejtonskog sporazuma, poštovanju integriteta BiH i integriteta RS-a u BiH.

“Niko nije imao šta da zamjeri toj rečenici, niti imate šta da joj zamjerite, ali su čak i novinari u Briselu pitali o kontroverznoj izjavi… Šta je u tome kontroverzno? Baš ništa. Ali je kontroverzno bilo to da su krenuli da napadaju Srbiju i mene što nisam obuzdao Dodika. To nije moj posao, ja to neću da radim, ja poštujem Dodika i ne pada mi na pamet da radim ono što vi želite i što je vaš posao” – rekao je Vučić”.

(StarMo)